Βόλος: Ιερέας ο άνδρας που σκότωσε γάτα με μεταλλική ράβδο και την πέταξε στα σκουπίδια

Βόλος: Ιερέας ο άνδρας που σκότωσε γάτα με μεταλλική ράβδο και την πέταξε στα σκουπίδια

Καταδίκη του περιστατικού από τη Μητρόπολη

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία αντιμετωπίζει ένας συνταξιούχος 88χρονος ιερέας στον Βόλο, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, την περασμένη Κυριακή (30/05) επιτέθηκε με μεταλλική ράβδο σε γάτα, τη σκότωσε, την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Όπως μεταδίδει το taxydromos.gr, εκτός της κακουργηματικής κατηγορίας, στον ιερέα έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Πλέον, ο ιερέας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αχιλλοπούλειο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου όταν ενημερώθηκε για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και τις υπόλοιπες διοικητικές κυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, το περιστατικό φρίκης σημειώθηκε μπροστά στα μάτια νεαρού, που τρόμαξε από τη βίαιη συμπεριφορά του και στενοχωρήθηκε βλέποντας λίγο αργότερα το ζώο νεκρό στα σκουπίδια. Ο νεαρός μίλησε για το αποτρόπαιο σκηνικό σε πρόσωπο εμπιστοσύνης και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία γείτονα του ρασοφόρου.

Καταδίκη του περιστατικού από τη Μητρόπολη

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, έκανε λόγο για «μία πράξη απολύτως καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ιερέα».

«Η Εκκλησία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία, στα ζώα, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πίστη της, η ευαγγελική της διδασκαλία και ανάλογες πράξεις συνιστούν ευθεία παραβίασή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.