Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Αρνείται ότι τεμάχισε τη φίλη του και λέει ότι την έκαψε γιατί αυτή ήταν η μετά θάνατον επιθυμία της

Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Αρνείται ότι τεμάχισε τη φίλη του και λέει ότι την έκαψε γιατί αυτή ήταν η μετά θάνατον επιθυμία της

Το ειδεχθές έγκλημα αποκαλύφθηκε έξι μήνες μετά

Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία μίας 40χρονης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, καθώς φέρεται να τεμάχισε με κοπίδι και ηλεκτρικό πριόνι και να έκαψε στην σόμπα την 40χρονη φίλη του, στις 28 Δεκεμβρίου του 2018.

Το ειδεχθές έγκλημα αποκαλύφθηκε, ωστόσο, έξι μήνες μετά, όταν οι γείτονες της γυναίκας, άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί δεν την βλέπουν και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε τοξικομανής, παραπέμθηκε να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η φίλη του, επίσης εξαρτημένη από ουσίες, πέθανε από ενδοφλέβια χρήση υπερβολικής δόσης κοκαΐνης και στην συνέχεια ο ίδιος απλά προχώρησε στην καύση του άψυχου σώματος, επειδή δήθεν η ίδια η κοπέλα του είχε πει σε προγενέστερο διάστημα ότι, μετά τον θάνατό της, θα επιθυμούσε να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης, έπαιξαν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας σε δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου της θανούσας.