Φωτιά στο Σχίνο: Εικόνες από το μέτωπο του Αλεποχωρίου – Προειδοποίηση για δύσκολο καλοκαίρι από Χαρδαλιά

Φωτιά στο Σχίνο: Εικόνες από το μέτωπο του Αλεποχωρίου – Προειδοποίηση για δύσκολο καλοκαίρι από Χαρδαλιά

Δείτε το φωτορεπορτάζ του news.gr

Αρκετές παραμένουν οι ενεργές εστίες της μεγάλης φωτιάς που καίει από την Τετάρτη το βράδυ στα Γεράνεια Όρη.

Εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα δόθηκε από την πυροσβεστική, καθώς στο σημείο υπήρξε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε αυτοψία που έκανε στην περιοχή,  ανέφερε αρχικά πως: «Υπάρχουν δύο μέτωπα, στο Καλκάνι και στον Πευκενέα, στα Παγιαννέικα δηλαδή, τα οποία μα απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, υπάρχουν ρεματιές, φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει από κει».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται, βοηθάει λιγάκι και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Σε κάθε περίπτωση βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια πυρκαγιά, εξαιρετικά δύσκολη και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε την απώλεια οποιασδήποτε ζωής και ότι όλες οι εκκενώσεις και απομακρύνσεις έγιναν συντονισμένα»

«Από κει και πέρα συνεχίζουμε, η κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες νομίζω πως δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση», είπε κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος