Φωτιά στο Σχίνο: Αυτοψία Χαρδαλιά στα Παπαγιαννέικα – Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Φωτιά στο Σχίνο: Αυτοψία Χαρδαλιά στα Παπαγιαννέικα – Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση

Αυτοψία στα Παπαγιαννέικα, όπου υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς, έκανε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Παπαγιαννέικα, όπου νωρίτερα δόθηκε από την πυροσβεστική εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού.

«Έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «όλα θα πάνε καλά» καθώς και ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση.

«Όμως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καεί.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.