Ραγδαία επιδείνωση της υγείας της 44χρονης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Κρήτη

Ραγδαία επιδείνωση της υγείας της 44χρονης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στην Κρήτη

Η γυναίκα που νοσηλευόταν με θρομβοπενία εισήχθη σήμερα στη ΜΕΘ με εγκεφαλική αιμορραγία

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης στο Ηράκλειο, η οποία παρουσίασε διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορoνοιού με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η μητέρα τριών παιδιών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), αφού εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία. Η 44χρονη είχε εισαχθεί αρχικά στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου με θρόμβωση στο κεφάλι και από εκεί, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, όπου και παραμένει.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, οι επιστήμονες της Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ που συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα, κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων, όσον αφορά στην περίπτωση της 44χρονης γυναίκας, αλλά και του 35χρονου που χθες επέστρεψε στο σπίτι του και ο οποίος όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Mega, αναμένεται να ζητήσει αποζημίωση μετά τα όσα βίωσε και την ταλαιπωρία που υπέστη.