Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι παίρνουν τη σκυτάλη μετά την ΕΜΑΚ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εργαζόμενοι παίρνουν τη σκυτάλη μετά την ΕΜΑΚ

Πότε θα «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις

Αρκετοί είναι οι πολίτες διάφορων ηλικιακών κατηγοριών που παραμένουν διστακτικοί προς τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, παρά τα συνεχή μηνύματα της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναγκαιότητά του.

Αυτό είναι από τα κρίσιμα ζητήματα που τίθενται στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μεγάρου Μαξίμου, καθώς αποτελεί ανάχωμα στο τείχος ανοσίας που πρέπει να υψωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και γιατί επιχειρούνται διορθωτικές κινήσεις στην επικοινωνιακή καμπάνια για τους εμβολιασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα η επιστροφή στην κανονικότητα.

Για τους λόγους αυτούς, βρίσκεται επί τάπητος σχέδιο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Άλλωστε, η αρχή έγινε χθες, Τρίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το σύνολο των πυροσβεστών που υπηρετούν στην ΕΜΑΚ. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική διαταγή, όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα μετακινηθούν αναγκαστικά σε άλλη υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Πάντως, ο πρωθυπουργός έχει ήδη κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που – σύμφωνα με πληροφορίες – θα ενταχθούν στη λίστα (λόγω επικινδυνότητας από την ευρεία έκθεση σε άλλους πολίτες), όπως οι μάχιμοι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία.

Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και προς όλους, οπότε και αναμένεται να βγουν ειδήσεις και για τα προνόμια των εμβολιασμένων.