Το πρώτο βράδυ του Γιάννη Λαγού στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού

Το πρώτο βράδυ του Γιάννη Λαγού στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού

Ο δικηγόρος του θα υποβάλει αίτημα μεταφοράς πρώην χρυσαυγίτη στον Κορυδαλλό

Σε ειδικό χώρο απομόνωσης, όπου θα παραμείνει μέχρι να διαπιστωθεί πως δεν είναι φορέας του κορονοϊού, πέρασε το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Δομοκού ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός

Αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ και οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο όπου δεν έχει επαφές με άλλα άτομα. Σήμερα το πρωί και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Στις φυλακές Δομοκού εκτίουν τις ποινές και άλλα καταδικασμένα μέλη και ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Γερμενής, και θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν όλοι μαζί μετά την ανεξαρτητοποίηση του Λαγού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί. Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.