Πέλλα: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος της 68χρονης μετά το εμβόλιο της Pfizer

Πέλλα: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος της 68χρονης μετά το εμβόλιο της Pfizer

Δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων κατά τη νεκροψία

Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται τελικά ο θάνατος της 68χρονης στην Πέλλα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer.

Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, στην οποία επισημαίνεται ότι δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων στη σορό της άτυχης γυναίκας, όπως μετέδωσε το OPEN.

Ο ιατροδικαστής και ο τεχνικός σύμβουλος αναμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα βγουν σε τρεις μήνες περίπου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η 68χρονη έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 14 Απριλίου και τη δεύτερη στις 4 Μαΐου. Η γυναίκα αφού έκανε τη δόση, παρέμεινε για 15 λεπτά στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να παρουσιάσει κάποια παρενέργεια και στη συνέχεια πήγε σπίτι της. Ωστόσο, όπως αναφέρει η οικογένειά της, η 68χρονη ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάζοντας παράλυση στα κάτω άκρα, εμετούς και ζαλάδες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, μετά από τρεις ώρες η 68χρονη παρουσίασε σχετικά βελτιωμένη κλινική εικόνα με αποτέλεσμα να πάρει εξιτήριο. Δυστυχώς όμως την επόμενη ημέρα η γυναίκα ανέβασε πυρετό και παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο. Η 68χρονη οδηγήθηκε στη ΜΕΘ και μετά από λίγο εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την οικογένειά της η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον δικηγόρο της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 68χρονης Αντώνης Ξυλουργίδης, μιλώντας χθες (10.05) στο OPEN περιέγραψε τι έγινε με την άτυχη γυναίκα.

«4 Μαΐου εμβολιάστηκε, 5 έφυγε από τη ζωή. Το ίδιο βράδυ (που έκανε το εμβόλιο) παρουσιάστηκαν συμπτώματα σκοτοδίνης, εμετού και σφιξίματος στο στέρνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 3-4 ώρες, όπου της έγιναν όλες οι εξετάσεις. Στη συνέχεια υποχώρησαν τα συμπτώματα και της έδωσαν εξιτήριο. Το ίδιο βράδυ τα συμπτώματα επανήλθαν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αδύναμο σφυγμό και κατέληξε» είπε.

Όπως είπε «το οξύμωρο είναι ότι έχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκροψία-νεκροτομή διότι και οι ίδιοι έχουν ερωτηματικά από το ποια αιτία έφυγε η γυναίκα. Πρέπει να βρούμε τις αιτίες θανάτου. Προφορικά καθησυχάστηκε η οικογένεια ότι είναι προσωρινές οι παρενέργειες και δεν θα επανέλθουν. Αιτία θανάτου ακόμα δεν γνωρίζουμε, δεν υπέστη ανακοπή».