Πέλλα: Πέθανε 68χρονη 24 ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Πέλλα: Πέθανε 68χρονη 24 ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον δικηγόρο της οικογένειας

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 68χρονη στην Πέλλα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος της Pfizer.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η 68χρονη μετέβη στις 4 Μαΐου στο Κέντρο Υγείας της Πέλλας, όπου της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η γυναίκα άρχισε να νιώθει μία αδιαθεσία, παράλυση στα άκρα και έκανε εμετούς. Τα παιδιά της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο και έπειτα από μία σειρά εξετάσεων, οι γιατροί της είπαν ότι επρόκειτο για παρενέργειες του εμβολίου και θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της.

Όμως, τα συμπτώματα γίνονταν πιο έντονα και η 68χρονη ανέβασε και πυρετό. Έτσι, οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε άμεσα. Όμως, μισή ώρα αργότερα η άτυχη γυναίκα «έσβησε».

Σύμφωνα με την οικογένεια της 68χρονης, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και βρισκόταν σε άριστη φυσική κατάσταση. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται την Τρίτη και ήδη ο δικηγόρος της οικογένειας της 68χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Αιτία θανάτου ακόμα δεν γνωρίζουμε»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η αιτία θανάτου ακόμα δεν είναι γνωστή.

«4 Μαΐου εμβολιάστηκε, 5 έφυγε από τη ζωή. Το ίδιο βράδυ (που έκανε το εμβόλιο) παρουσιάστηκαν συμπτώματα σκοτοδίνης, εμετού και σφιξίματος στο στέρνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 3-4 ώρες, όπου της έγιναν όλες οι εξετάσεις. Στη συνέχεια υποχώρησαν τα συμπτώματα και της έδωσαν εξιτήριο. Το ίδιο βράδυ τα συμπτώματα επανήλθαν, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αδύναμο σφυγμό και κατέληξε», είπε στο OPEN το πρωί της Δευτέρας.

Όπως είπε «το οξύμωρο είναι ότι έχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκροψία-νεκροτομή διότι και οι ίδιοι έχουν ερωτηματικά από το ποια αιτία έφυγε η γυναίκα. Πρέπει να βρούμε τις αιτίες θανάτου. Προφορικά καθησυχάστηκε η οικογένεια ότι είναι προσωρινές οι παρενέργειες και δεν θα επανέλθουν. Αιτία θανάτου ακόμα δεν γνωρίζουμε, δεν υπέστη ανακοπή».