Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για στοχοποίηση δικαστών

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για στοχοποίηση δικαστών

Αφορά όσους κρίνουν υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες για στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών οι οποίοι κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έκανε λόγο για «παρακμιακά φαινόμενα» καταγγέλλοντας ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως στοχοποιούνται  συγκεκριμένοι δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις «μη αρεστές» καθώς και ότι  καταρτίζονται «μαύρες λίστες» την ώρα που υπάρχει κάλεσμα «σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς».

Στο πλαίσιο της  έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος  Νούλης, θα διαπιστωθεί  η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτων διωκόμενων αδικημάτων  σε βάρος δικαστών.