Ουρές χιλιομέτρων και αναστροφές παραβατών στα διόδια

Ουρές χιλιομέτρων και αναστροφές παραβατών στα διόδια

Αρκετοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν και σήμερα να μετακινηθούν για Πάσχα στο χωριό

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, καθώς εκτός από αυτούς που είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να μετακινηθούν εκτός Αττικής, αρκετοί ήταν και αυτοί που επιχείρησαν να φύγουν προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις εθνικές οδούς είναι εξονυχιστικοί, ενώ επιστρατεύθηκαν οι επιθεωρητές, που με ένα φορητό σαρωτή ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Επίδοξοι ταξιδιώτες επιστρατεύουν απίστευτες δικαιολογίες για να καταφέρουν να περάσουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι περισσότερες δικαιολογίες αφορούν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι τις 6:00 το απόγευμα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 11.116 οχήματα, ενώ έκαναν αναστροφή 185 με τους οδηγούν να "εισπράττουν" και το πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 11.672 οχήματα και έκαναν αναστροφή με το αντίστοιχο πρόστιμο 31 οχήματα.