Για ποιους λόγους αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική

Για ποιους λόγους αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση χωρίς μουσική

Τι αναφέρει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να μην επιτρέπεται η μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης και καφέ εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο OPEN, «η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας».

«Δεν θα καταβάλλετε εξτρά προσπάθεια όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδια σας και μαζί με αυτά τον ιό μακρύτερα από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία. Αυτό είναι ο λόγος και κανένας άλλος», εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς για το αν η απαγόρευση μουσικής προσκρούει στο συναίσθημα και στη λογική των πολιτών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει».

«Έτσι θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Το πρόβλημα δεν είναι πίσω μας, είμαστε σε μία εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης. Δεν τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», συμπλήρωσε.