Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Κρίσιμη συνεδρίαση τη Μεγάλη Τετάρτη για κατάργηση των SMS

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Κρίσιμη συνεδρίαση τη Μεγάλη Τετάρτη για κατάργηση των SMS

Αύριο 28 Απριλίου θα τεθεί το προσχέδιο - «Κλειδί» το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου - Θα ισχύσει ο αυστηρός έλεγχος και τα «μπλόκα» της αστυνομίας για το Πάσχα

Μία από τις σημαντικότερες συνεδρίασεις μέχρι τώρα θα πραγματοποιήσει αύριο, Μεγάλη Τετάρτη (28 Απριλίου), η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ένα από τα βασικά θέματα που θα τεθεί είναι η χρήση των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών. Οι ειδικοί θα εξετάσουν επίσης διεξοδικά τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης από τις 3 Μαΐου, δεν αποκλείεται να καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, όπως επισημάνθηκε στον ΣΚΑΪ.

Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί έντονα το τελευταίο διάστημα, κάτι που παραδέχθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Στο ίδιο μήκος κύμματος είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εκτίμησε ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να τεθεί ένα τέλος τις επόμενες ημέρες, εφόσον επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

«Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στον ΑΝΤ1.

«Μπλόκα» για την έξοδο του Πάσχα

Πάντως, επειδή τα μέτρα του lockdown θα ισχύουν τις επόμενες μέρες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται με τον κωδικό 6 στο 13033, η αστυνομία θα βρίσκεται παντού.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά τα διόδια της Ελευσίνας έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους σταθμούς όπως:

  • στον Ισθμό
  • το Κιάτο
  • το Ρίο
  • τη Νέα Πέραμο
  • την Πάχη Μεγάρων
  • τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι το Δρέπανο

Για εκείνους που θα θελήσουν να πάνε βόλτα στον Ωρωπό και μετά να φθάσουν στη Θήβα ή τη Λαμία τα μπλόκα των αστυνομικών θα τους σταματάνε:

  • στα διόδια της Θήβας και της Αγίας Τριάδας
  • στον σταθμό της Τραγάνας
  • των Θερμοπυλών
  • της Στυλίδας

Επίσης κατά μήκος των Εθνικών Οδικών Δικτύων θα κινούνται συνεχώς περιπολικά που θα μπορούν να σταματάνε για έλεγχο όσους επιχειρήσουν να «ξεγλιστρήσουν».