Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο SMS στο 13033 – Πότε καταργείται το μέτρο

Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο SMS στο 13033 – Πότε καταργείται το μέτρο

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Παρελθόν από την καθημερινότητά μας αναμένεται να αποτελέσουν σε λίγες ημέρες τα SMS που αποστέλλουμε εδώ και μήνες στο 13033 για τις μετακινήσεις μας στη διάρκεια του lockdown.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρονοδιάγραμμα άρσης μέτρων μετά το Πάσχα, αλλά και των μέτρων εξειδίκευσης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αρχίζει να φαίνεται φως στον ορίζοντα για τα γραπτά μηνύματα που μας συνοδεύουν εδώ και 6 μήνες.

Αν και οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και Κικίλια δεν εμπεριείχαν αναφορές στα SMS, ο λόγος αποστολής τους από τις 3 Μαΐου και μετά, παύει να υπάρχει, καθώς ανοίγει η εστίαση.

Συνεπώς η μέρα που κάνει «restart» η εστίαση, θα είναι εκείνη κατά την οποία αναμένεται να αποχαιρετήσουμε τα SMS στο 13033.

Αυτό άλλωστε «έδειξε» χθες και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, λέγοντας: «Άμα ανοίξει η εστίαση, άμα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θεωρώ ότι πλέον θα λείπουν και οι λόγοι (για SMS). Νομίζω ότι ο καθοριστικός μήνας για όλα αυτά θα είναι ο Μάης».

«Ψαλίδι» στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ξεκινά από τις 22:00 για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι λειτουργίες της Εκκλησίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα τελειώνουν στις 21:00.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Στις 15 Μαΐου, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενδεχομένως τότε να σταματήσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.