Πρεμιέρα στις 3 Μαΐου για την εστίαση: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες – Πώς θα καθόμαστε

Πρεμιέρα στις 3 Μαΐου για την εστίαση: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες – Πώς θα καθόμαστε

Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η 3η Μαΐου θα είναι τελικά η ημέρα-ορόσημο για την εστίαση, η οποία κάνει «restart» μετά από έξι μήνες λουκέτου, όπως άλλωστε ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου που χτυπήθηκε όσο λίγοι από την πανδημία αρχίζουν σταδιακά τις προετοιμασίες, ώστε να μπορούν να στήσουν πάλι τα τραπέζια τους στον ανοικτό χώρο, έξω από τα μαγαζιά τους.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος Σωματείου εστίασης Bareca, Μάκης Ρούσσος, έκανε λόγο για ένα ξαφνικό άνοιγμα.

«Πρώτον γιατί δεν προλαβαίνουν πολλά μαγαζιά να προετοιμαστούν και λόγω εργασιών συντήρησης αλλά και για να προμηθευτούν εμπόρευμα. Επίσης το ξαφνικό άνοιγμα της εστίασης προηγείται από το πρόγραμμα επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα μαγαζιά μετά από έξι μήνες», εξήγησε.

Πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, τους οποίους δε διαθέτουν όλα τα μαγαζιά, αλλά και το ωράριο το οποίο περιορίζει τη βραδινή τους λειτουργία.

Πώς θα καθόμαστε

Όσον αφορά στο πώς θα καθόμαστε, οι αποστάσεις θα είναι ίδιες με τις περσινές, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, δηλαδή δύο μέτρα ανάμεσα στα τραπέζια. «Σίγουρα θα είναι καλό να είναι 6 άτομα ανά παρέα» είπε, τονίζοντας ότι τα 4 θα «τινάξουν» τις κρατήσεις τους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 3 Μαΐου που θα ανοίξει η εστίαση θα ισχύει από τις 23:00. Οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες αναμένεται να δοθούν πλατείες και πεζοδρόμια, όπου αυτό είναι εφικτό.