Πόσο νερό πρέπει να πίνεις όταν γυμνάζεσαι

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις όταν γυμνάζεσαι

Η σωστή ενυδάτωση είναι αποφασιστικής σημασίας για να αποδώσουν οι κόποι μας

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της σωστής φυσικής άσκησης είναι η καλή ενυδάτωση.

Το μπουκαλάκι με το νερό είναι επιβεβλημένο να βρίσκεται κοντά μας, ώστε να θυμόμαστε να πίνουμε μερικές γουλιές. Πόσο όμως είναι αρκετό;

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει το παλιό γνωμικό για τα 8 ποτήρια νερό τη μέρα, όταν όμως μιλάμε για επίπεδα ενυδάτωσης υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτό.

Όταν γυμναζόμαστε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας σε ενυδάτωση, ώστε να αναπληρώνονται τα σωματικά υγρά. Η επαρκής ποσότητα νερού επιτρέπει να γίνονται η σωματική λειτουργία και η φυσική άσκηση με βέλτιστο τρόπο.

Πίνουμε λοιπόν νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και σίγουρα πριν πέσουμε στο κρεβάτι το βράδυ, ώστε να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η ημερήσια πρόσληψη νερού πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 λίτρα νερού. Η πρόσληψη νερού επηρεάζεται ωστόσο από αρκετούς παράγοντες, όπως η υψηλή θερμοκρασία ή η έντονη φυσική άσκηση.

Οι ατομικές ανάγκες εξαρτώνται από πολλά, ακόμα και από τον τρόπο λειτουργίας του εκάστοτε σώματος. Η ενυδάτωση δεν γίνεται εξάλλου μόνο με το νερό, αλλά και με τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις, όπως τα φρούτα και αρκετά από τα λαχανικά.