Τζανάκης: Ασφαλέστεροι το Πάσχα σε εξοχικά και αυλές στην περιφέρεια

Τζανάκης: Ασφαλέστεροι το Πάσχα σε εξοχικά και αυλές στην περιφέρεια

«Καταλαβαίνω τον προβληματισμό της Επιτροπής, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους»

Ως πιο ασφαλή -επιδημιολογικώς- διαδικασία χαρακτήρισε τη μετακίνηση των πολιτών στα εξοχικά τους για το Πάσχα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο κ. Τζανάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω τον προβληματισμό της Επιτροπής. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα και οι γιορτές του Πάσχα σε εξοχικά και αυλές στην περιφέρεια είναι ασφαλέστερη διαδικασία επιδημιολογικώς».

Σε περίπτωση που οι πολίτες μείνουν στην πόλη, σύμφωνα με τον καθηγητή, «αυτό σημαίνει σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δε θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», είπε.

«Αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και του πει να προσέξει, θα προσέξει. Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα με περιορισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο αφορά στα «κορονοπάρτι» σε πλατείες όλης της χώρας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν», συμπλήρωσε.