Κορονοϊός: Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» – Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Κορονοϊός: Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό» – Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν οι εικόνες από τις γεμάτες πλατείες

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν οι εικόνες από τις γεμάτες πλατείες σε όλη την Αθήνα και έτσι το Πάσχα στο χωριό....δυσκολεύει αρκετά.

Χθες στου Ψυρρή, η πλατεία και οι πεζόδρομοι ήταν αδιάβατοι, στο Κολωνάκι χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, κοσμοσυρροή και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μία μέρα μετά το «κορονοπάρτι» μέχρι πρωίας, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και στη Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Την Παρασκευή οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ωστόσο οι πιθανότητες να αλλάξει μέσα σε μια εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι ελάχιστες.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου υγείας είναι το γεγονός πως οι ειδικοί άναψαν «κόκκινο» για το άνοιγμα των Mall και των κέντρων αισθητικής.

Ο πρωθυπουργός, χθες, συνομιλώντας με παιδιά στην Κόρινθο που επισκέφθηκε χθες τόνισε πως σκοπός είναι να «ανοίξουν όλα για τα καλά» μετά το Πάσχα.

«Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα. Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει και αυτή η εβδομάδα για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση, θα πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε στο Open ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.