Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με 22,5 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με 22,5 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Πάτρας

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της υπολογίζεται σε 956.250 ευρώ

Ένας 42χρονος ημεδαπός οδηγός φορτηγού συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού Σώματος "Άικ" στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε σε χώρο του φορτίου και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος ξυλοκιβωτίου, που περιείχε ένα ψυγείο, μία πλαστική μαύρη σακούλα, εντός της οποίας υπήρχαν 20 πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 22,500.7 κιλά κοκαΐνης.

Σε περαιτέρω νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στην οικία του 42χρονου στον Άλιμο Αττικής, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε 956.250 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών, το φορτηγό με το επικαθήμενο, έξι κινητά τηλέφωνα, τρεις κάρτες SIM και μία συσκευή πλοήγησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...