Μεγάλη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ με buzzer του Γκραντ

Μεγάλη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ με buzzer του Γκραντ

Επικράτησε με 80-78 για την Basket League

Η ψυχραιμία του Τζέριαν Γκραντ στο τέλος ήταν αυτή που καθόρισε τη νίκη για τον Προμηθέα  απέναντι στην ΑΕΚ σε εξ αναβολής παιχνίδι της Basket League.

Ήταν ένα ντέρμπι για την 3η θέση, στην οποία καταλήγουν οι Πατρινοί, αφήνοντας την ΑΕΚ στην 4η θέση. Ο Γκραντ πήρε την τελευταία επίθεση, απέναντι στον... μετρ των τελευταίων επιθέσεων, Κιθ Λάνγκφορντ! Και δεν αστόχησε!

Μία διαφορετική ΑΕΚ εμφανίστηκε στο «Τόφαλος». Περισσότερο ήρεμη, περισσότερο σίγουρη. Ο Προμηθέας μολονότι έκανε ένα γρήγορο σερί 7-0, για να προηγηθεί με 7-2, αντιμετώπισε προβλήματα.

Η άμυνα έδωσε πολλά εύκολα καλάθια στην ΑΕΚ, με την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη, με τον... εξαφανισμένο Μωραίτη στην αρχική πεντάδα, να παίρνει διαφορά 8 πόντων.

Ο Προμηθέας από το 15-13 είδε την ΑΕΚ να κάνει ένα 10-0 και να αποκτά προβάδισμα (23-15).

Η διάθεση της «Βασίλισσας» να πάει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι ήταν φανερή. Με την μπάλα να πηγαίνει αρκετά στα χέρια του Μορέιρα. Χάρη σε αυτό προηγήθηκε με 25-17, 27-21.

Ο Προμηθέας, με τον Μάκη Γιατρά να τα... βάζει με τους παίκτες του και να αλλάζει πολλά στο παιχνίδι των Πατρινών, μείωσε τη διαφορά, με «αιχμές» τους Τζέριαν Γκραντ και Δημήτρη Αγραβάνη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στο +2 (33-31) και τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν παράπονα από τις βολές (11-1 με τη βολή της Ένωσης να προκύπτει από τεχνική ποινή).

Πηγή: gazzetta.gr