Κέρκυρα: Χειροβομβίδες και πυρομαχικά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν σε σπηλιά

Κέρκυρα: Χειροβομβίδες και πυρομαχικά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν σε σπηλιά

Πυροτεχνουργοί του στρατού απομάκρυναν από την περιοχή τα ευρήματα

Χειροβομβίδες, σφαίρες, όπλα, κράνη και άλλο εξοπλισμό από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρήκαν κάτοικοι του χωριού Μπενίτσες Κέρκυρας σε σπήλαιο σε ορεινό σημείο της περιοχής Στρογγυλή, την είσοδο του οποίου εντόπισαν πρόσφατα.

Πρόκειται για πυρομαχικά και εξάρτιση Ιταλών φαντάρων που, όπως φαίνεται, κατέφυγαν στις σπηλιές για να γλιτώσουν από την εκτέλεση μετά την απόβαση των Γερμανικών στρατευμάτων στο νησί.

Εξερευνώντας τις σπηλιές, βρέθηκαν μπροστά στον οπλισμό και ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές. Πυροτεχνουργοί του στρατού απομάκρυναν από την περιοχή τα ευρήματα και προχώρησαν σε αδρανοποίησή τους σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στα παράλια του χωριού Μπενίτσες οι ναζιστικές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει το Σεπτέμβριο του΄43 να πραγματοποιήσουν απόβαση στρατευμάτων μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας με τις συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο, εμποδίστηκαν από το ιταλικό πυροβολικό που έβαλλε από τα υψώματα της περιοχής. Η απόβαση έγινε τελικά απο τη δυτική πλευρά του νησιού και ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό προκειμένου οι Γερμανοί να εντοπίσουν τους Ιταλούς στρατιώτες και να τους εκτελέσουν.