Δολοφονία Καραϊβάζ: «Χτενίζει» ξενοδοχεία και Airbnb η ΕΛ.ΑΣ – Τι δείχνουν τα βίντεο με τους εκτελεστές

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Χτενίζει» ξενοδοχεία και Airbnb η ΕΛ.ΑΣ – Τι δείχνουν τα βίντεο με τους εκτελεστές

«Ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών ερευνά την υπόθεση»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δύο εκτελεστών του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, με τις αρχές να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» κυρίως ξενοδοχεία και Airbnb, αλλά και ενοικιάσεις οχημάτων.

Παράλληλα, εκτός της εξέτασης καρέ-καρέ των βίντεο από τη στυγερή δολοφονία, οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις στη χώρα, αλλά και στις ύποπτες εισόδους-εξόδους από τα χερσαία σύνορα, όπως μεταδίδει το STAR.

Επίσης, στη Δίωξη Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται ήδη το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, με τους αξιωματικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν τοποθετήσει gps tracker, ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Υπό εξέταση βρίσκεται και το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη, όπως και ο φορητός υπολογιστής του, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου από το οργανωμένο έγκλημα και δεν αποκλείουν οι εκτελεστές να είναι από το εξωτερικό.

Τι δείχνουν τα βίντεο με τους δολοφόνους

Λεπτότερης εξέταση γίνεται και στα δύο βίντεο που δείχνουν τις κινήσεις των εκτελεστών στην περιοχή.

Οι δράστες καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας, περίπου 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας στον Άλιμο, 7 λεπτά πριν από την εκτέλεση.

Στο ένα από αυτά, ο συνεπιβάτης, που είναι εκείνος ο οποίος τον πυροβόλησε, φοράει full face μάσκα και είναι σε ετοιμότητα. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος συνεργός τους, να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από τα στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για να πάει στο σπίτι του, ώστε να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξής του.

Είναι επίσης πιθανόν, τις προηγούμενες μέρες να τον είχαν παρακολουθήσει, να γνώριζαν το πρόγραμμά του και να του είχαν στήσει ενέδρα, την ώρα που συνήθως επέστρεφε στο σπίτι του.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το σκούτερ, τύπου Beverly, στο οποίο επέβαιναν οι δύο εκτελεστές. Συνήθως μετά από τέτοιες επιθέσεις η αστυνομία βρίσκει το όχημα εγκαταλελειμμένο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπήρχε κάποιος συνεργός με φορτηγό, στο οποίο έβαλαν το μηχανάκι οι δράστες κι εξαφανίστηκαν.

Οικονόμου: Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις

Μιλώντας για την εκτέλεση στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μίλησε για «συστηματική και σε βάθος έρευνα» για τους δράστες.

«Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών, ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατό εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το αν έχει αποδώσει στοιχεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως «οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις πτυχές της έρευνας».