Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. και οι πληρωμένοι δολοφόνοι

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. και οι πληρωμένοι δολοφόνοι

Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας και οι ηλεκτρονικές συσκευές του δημοσιογράφου

Την ώρα που η κοινωνία εξακολουθεί να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η Ελληνική Αστυνομία δίνει κυριολεκτικά μάχη με το χρόνο προκειμένου να συλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δυο δολοφόνους.

Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι καθώς όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν πρόκειται για επαγγελματίες οι οποίοι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, μάλιστα, στην Ελληνική Αστυνομία εκτιμούν πως οι εκτελεστές δεν αποκλείεται να «ενοικιάστηκαν» από το εξωτερικό, να ήρθαν στην Ελλάδα, να δολοφόνησαν τον άτυχο δημοσιογράφο και στη συνέχεια να έφυγαν και πάλι από τη χώρα.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι έρευνες σταματούν ή έστω ατονίζουν. Στην Ελληνική Αστυνομία είναι βέβαιοι πως έχουμε να κάνουμε με «συμβόλαιο θανάτου». Ο ηθικός αυτουργός, λοιπόν, παραμένει στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους αστυνομικούς οι οποίοι καλούνται πλέον να βρουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν τον Καραϊβαζ νεκρό.

Σε αυτή τους την προσπάθεια οι αστυνομικοί, έχουν κάποιους… «συμμάχους». Αρχικά είναι τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μίας πολυκατοικίας, που απεικονίζουν τους δύο δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο οπτικό υλικό φαίνονται οι δολοφόνοι πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού και έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ οι κινήσεις τους.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εκτός από το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου το οποίο ήδη γίνεται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια, θα προσπαθήσουν να αντλήσουν πληροφορίες από τα κινητά του τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (φορητούς ή μη) που χρησιμοποιούσε ενώ ήδη έχει ζητηθεί να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που κατά καιρούς είχε διαγράψει ο δημοσιογράφος.

Τέλος, από αύριο αναμένεται να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος καταθέσεων. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας. Σειρά τώρα έχουν τα άτομα του συγγενικού, του φιλικού αλλά και του επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος με βασικό στόχο να διαπιστωθεί αν ο Γ. Καραϊβάζ δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή υπήρχε κάτι που να τον ανησυχεί.