Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής στους 12 κάλυκες - Για συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι αρχές

Συμβολαίου θανάτου βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας και ίσως να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Εν τω μεταξύ, αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, καθώς στη σκηνή της δολοφονίας ήταν παρόντες τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς, ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, καθώς δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, ότι ο ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ καθώς και ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης μια χειρουργική μάσκα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί. Από την ΕΛ.ΑΣ. πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010.