Συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η Αστυνομία για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η Αστυνομία για τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Στο μικροσκόπιο των αρχών τα κείμενά του - Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν οι δύο αυτουργοί να είχαν και συνεργούς

Ο τρόπος που έγινε σήμερα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, 30 μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο, παραπέμπει τους ιθύνοντες της ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόκειται για ένα συμβόλαιο θανάτου.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, ενός αστυνομικού site. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα κείμενα και οι αναρτήσεις του, καθώς ενδέχεται κάποια πληροφορία που δημοσίευσε να  ενόχλησε κάποιους.

Επίσης εργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης επί σειρά ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε καθημερινή παρουσία στην εκπομπή του Star «Aλήθειες με τη Ζήνα».

Οι δράστες τουλάχιστον δύο. Ακάλυπτα πρόσωπα. Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ. Φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές,.

Η σύζυγός του και ο γιος του ήταν μέσα στην οικία τους αλλά δεν άκουσαν τους πυροβολισμούς, διότι προφανώς είχε μπει σιγαστήρας στο όπλο. Η κινητοποίηση στο σημείο, τους έφερε αντιμέτωπους με την επίπονη αλήθεια. Συντετριμμένοι από τη δολοφονία, εκτός από την οικογένειά του, είναι οι συνεργάτες και οι φίλοι του.

Διακριτικά παρακολουθεί η Αντιτρομοκρατική

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση.

Υπήρχαν όμως και υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου εκεί κοντά, που έκαναν εργασίες και είδαν ότι ο εκτελεστής του έριξε τη χαριστική βολή.

Το αυτοκίνητο έχει τρυπηθεί από μία σφαίρα του όπλου, που πιθανότατα είναι 9 χιλιοστών, ενώ το όχημα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, αναζητούνται κάμερες που μπορεί να έχουν πιάσει τους δύο εκτελεστούς και ίσως να βρούνε την πορεία τους.

Εκείνο, πάντως, το στοιχείο που επίσης μελετάνε οι Αστυνομικοί, είναι το ενδεχόμενο να υπήρχαν συνεργοί και να ενημέρωσαν τους εκτελεστές για την ώρα που έφυγε από το κανάλι ο Καραϊβάζ, στον οποίο οι εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, αλλά ακόμα και η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του δημοσιογράφου.

Κάμερες και κινητά

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν τόσο σε κάμερες σε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε ο Καραϊβάζ, όσο και γύρω από το σπίτι του και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό. Θέλουν να βρούνε από που ήρθαν οι εκτελεστές με το μηχανάκι, κι αν τον παρακολουθούσαν στο δρόμο.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί όλο το σύστημα για να ανακαλύψουν κινητά που ήταν κοντά στο σημείο και είναι μια διαδικασία που χρειάζεται εντατική έρευνα, διότι οι αυτουργοί, όλα δείχνουν, πως είναι επαγγελματίες εκτελεστές.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Το ρολόι έδειχνε περίπου 14:15 όταν ο δημοσιογράφος έφτασε στο σπίτι του στον Λόφο Πανί από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Πικέρμι που βρισκόταν νωρίτερα.

Προσπάθησε να εισέλθει στο γκαράζ του σπιτιού του όμως δεν τα κατάφερε καθώς ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει την είσοδο. Έτσι πάρκαρε λίγα μέτρα πιο μακριά. Μόλις βγήκε από το όχημά του και προχώρησε προς το σπίτι του το μηχανάκι με τους δύο αναβάτες τον πλησίασε και οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

Ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.