Μαρτυρία-σοκ για τη δολοφονία του Καραϊβάζ: Είδα τους δράστες να του ρίχνουν τη χαριστική βολή

Μαρτυρία-σοκ για τη δολοφονία του Καραϊβάζ: Είδα τους δράστες να του ρίχνουν τη χαριστική βολή

Ξεσκονίζει όλη την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ για βίντεο, ώστε να βρει τη διαδρομή των εκτελεστών

Έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα η δολοφονία του εξαιρετικού δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, σήμερα έξω από το σπίτι του. Μάλιστα, σοκάρει η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στην κάμερα του MEGA που όπως υποστήριξε είδες τους δράστες να του ρίχνουν την χαριστική βολή, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Για να είναι σίγουροι ότι θα εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου του.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο σκουτεράκι – σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες – και τράπηκαν σε φυγή. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες. Δεν αποκλείεται να το έχουν εγκαταλείψει σε κάποιο σημείο για να συνεχίσουν την διαφυγή τους.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν τρεις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου που κλάδευαν κάποια λουλούδια. Μόλις ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, εμφανίστηκαν οι δύο δολοφόνοι. Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις τους είναι πολύ σημαντικές.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουν ότι στο σημείο ήταν ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί στο τμήμα εκβιαστών. Είναι σημαντική η παρουσία του εδώ γιατί δίνει μια διάσταση για το που προσανατολίζονται οι αρχές.

Οι αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Από την Ελληνική Αστυνομία διενεργείται μεγάλη έρευνα για να βρούνε βίντεο από την περιοχή και να διαλευκάνουν την πορεία των εκτελεστών.

Παράλληλα, θέλουν να ανακαλούψουν αν το όπλο, που πιθανότατα είναι 9άρι, έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Πιθανό είναι οι δολοφόνοι να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα, καθώς κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς ενώ το όπλο φέρεται να είναι εννιάρι.

Στον χώρο βρέθηκαν 17 κάλυκες.

Επίσης ειδικοί εξετάζουν εξονυχιστικά την ιστοσελίδα bloko.gr, που ήταν του Καραϊβάζ για να ανακαλύψουν αν υπήρξαν απειλές για τη ζωή του και από ποιους.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Το ρολόι έδειχνε περίπου 14:15 όταν ο δημοσιογράφος έφτασε στο σπίτι του στον Λόφο Πανί από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Πικέρμι που βρισκόταν νωρίτερα.

Προσπάθησε να εισέλθει στο γκαράζ του σπιτιού του όμως δεν τα κατάφερε καθώς ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει την είσοδο. Έτσι πάρκαρε λίγα μέτρα πιο μακριά. Μόλις βγήκε από το όχημά του και προχώρησε προς το σπίτι του το μηχανάκι με τους δύο αναβάτες τον πλησίασε και οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.