Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ήρεμος ο δράστης αλλά με προϊστορία – Τι είπαν οι ψυχίατροι

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ήρεμος ο δράστης αλλά με προϊστορία – Τι είπαν οι ψυχίατροι

«Έχουμε μείνει άναυδοι»

Σοκαριστικό είναι το πρωτοφανές έγκλημα που σημειώθηκε χθες στον νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όταν ένας 60χρονος τράβηξε την πρίζα του αναπνευστήρα 76χρονου που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ως έναν άνθρωπο που δεν είχε παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά, περιγράφει τον φερόμενο δράστη η πρόεδρος των εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, Β. Γεωργάκη.

«Δεν είχαμε αυτή την εικόνα. Ο ασθενής δεν είχε παρουσιάσει εριστική συμπεριφορά, ούτε επιθετικός ήταν, ούτε είχε παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε το μηχάνημα. Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτη φυσιολογική. Όταν συνέβη είχε απόλυτα ψύχραιμη συμπεριφορά. Έχουμε μείνει άναυδοι […] σοκαρισμένοι και άφωνοι. Αν αποδειχτεί, πρέπει να τιμωρηθεί», είπε στο OPEN.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η ίδια, μετά το έγκλημα, ο φερόμενος δράστης εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και έχει γνωμάτευση ότι ήταν ισορροπημένος, δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος και με σώας τας φρένας.

Πάντως, σύμφωνα με το Star, ο άνδρας αυτός έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς φέρεται να έκανε θεραπεία με ψυχοφάρμακα. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο δράστης φέρεται αν είχε κατηγορηθεί το 2006 για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης. Το 2019 υπήρξε άλλη δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία της θώπευσης ανηλίκου στην περιοχή του Χολαργού, σύμφωνα πάντα με το Star.

Το χρονικό του πρωτοφανούς εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι γιατροί βάρδιας άκουσαν τον συναγερμό από τα μηχανήματα στο δωμάτιο 235 στον 2ο όροφο του νοσοκομείου και έσπευσαν να βοηθήσουν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι γιατροί «διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει».

Η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος δίπλα από το κρεβάτι του 76χρονου έβαλε σε υποψίες του γιατρούς, καθώς «ήταν σε καταστολή και δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή». Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε μεταξύ άλλων και η Σήμανση, η οποία πήρε αποτυπώματα από τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο άτυχος 76χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συσκευή του αναπνευστήρα βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 60χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, χωρίς ο ίδιος να είναι διασωληνωμένος. Μάλιστα, η ταυτοποίηση έγινε, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα του 60χρονου Αλβανού υπηκόου ήταν στο σύστημα της Ασφάλειας, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη και το 2019 για θωπεία σε βάρος ανηλίκου.

Οι υποψίες όμως στράφηκαν επάνω του και από τους γιατρούς, καθώς αυτές τις 5 ημέρες που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο, φέρεται να τους διαμαρτυρήθηκε, ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα. Ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι θα μπορούσε να προβεί σε αυτήν την πράξη. Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, Βούλα Γεωργάκη, μετά τον θάνατο του 76χρονου ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχημάτισε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 60χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.