Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Πώς έφθασαν οι αρχές στον 60χρονο νοσηλευόμενο στον ίδιο θάλαμο

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Πώς έφθασαν οι αρχές στον 60χρονο νοσηλευόμενο στον ίδιο θάλαμο

Η ενόχληση από τον θόρυβο του αναπνευστήρα του διασωληνωμένου 76χρονου και το ποινικό του παρελθόν

Σοκ προκαλεί το πρωτοφανές έγκλημα και κυρίως το κίνητρο του δράστη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με θύμα έναν 76χρονο ασθενή με κορονοϊό ο οποίος ήταν διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο, από τον 60χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, επίσης με κορονοϊό.

Όλα ξεκίνησαν στις 11:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι γιατροί βάρδιας άκουσαν τον συναγερμό από τα μηχανήματα στο δωμάτιο 235 στον 2ο όροφο του νοσοκομείου και έσπευσαν να βοηθήσουν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι γιατροί «διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει».

Η εικόνα που παρουσίαζε ο χώρος δίπλα από το κρεβάτι του 76χρονου έβαλε σε υποψίες του γιατρούς, καθώς «ήταν σε καταστολή και δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή». Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε μεταξύ άλλων και η Σήμανση, η οποία πήρε αποτυπώματα από τα μηχανήματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο άτυχος 76χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συσκευή του αναπνευστήρα βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 60χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, χωρίς ο ίδιος να είναι διασωληνωμένος. Μάλιστα, η ταυτοποίηση έγινε, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα του 60χρονου Αλβανού υπηκόου ήταν στο σύστημα της Ασφάλειας, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί το 2006 για επίθεση και σωματική βλάβη και το 2019 για θωπεία σε βάρος ανηλίκου.

Οι υποψίες όμως στράφηκαν επάνω του και από τους γιατρούς, καθώς αυτές τις 5 ημέρες που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο, φέρεται να τους διαμαρτυρήθηκε, ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα. Ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι θα μπορούσε να προβεί σε αυτήν την πράξη. Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό, Βούλα Γεωργάκη, μετά τον θάνατο του 76χρονου ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχημάτισε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 60χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.