Πλάνο με ελευθερία μετακίνησης το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση

Πλάνο με ελευθερία μετακίνησης το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση

Ορόσημο η 20η Απριλίου – Στον σχεδιασμό και τα self test – Αγκάθι η αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία για κορονοϊό

Το ερώτημα Πάσχα στο χωριό ή γιορτές στον κλεινόν άστυ απασχολεί πολλούς Έλληνες, έστω κι αν μεσολαβούν περισσότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τότε. Το σίγουρο είναι ότι στην κυβέρνηση εξετάζουν συνεχώς τα στοιχεία της πανδημίας και, ήδη, έχει πέσει στο τραπέζι ένα αισιόδοξο πλάνο για ελευθερία μετακίνησης το Πάσχα.

Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι πλέον στη φαρέτρα έχει μπει ο εμβολιασμός, ο οποίος προχωράει βάσει προγράμματος, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το ατού των self test. Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως μετέδωσε το Mega, και ορόσημο για την τελική απόφαση θα είναι η 20η Απριλίου, δηλαδή, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αν παρατηρηθεί ότι η κατάσταση με Λύκεια δεν έχει επιβαρύνει τον γενικό πληθυσμό και πως υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, τότε είναι πολύ πιθανό να δοθεί μια μεγαλύτερη ανάσα στον κόσμο από το συνεχόμενο lockdown των τελευταίων μηνών.

Τα έως τώρα δεδομένα αναφέρουν ότι:

  • θα επιτρέπεται μόνο μία μετακίνηση
  • θα υπάρχει μια διαδικασία self testing

Αγκάθι η αύξηση στις εισαγωγές

Από την άλλη μεριά, μεγάλο ρόλο θα παίξει και πόση πίεση δέχονται τα νοσοκομεία. Στην παρούσα φάση οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να ασφυκτιούν και σήμερα είχαμε νέα μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους αλλά και στις εισαγωγές λόγω κορονοϊού. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3.228 νέα κρούσματα κορονοϊού, 73 νέοι θάνατοι και 776 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα νέα στοιχεία των εισαγωγών στην Αττική σχεδόν άγγιξαν το αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας τις 261 εισαγωγές στις 7 Απριλίου, συν 21, σε σχέση με τις 6 Απριλίου που ήταν 240 ενώ 4 του μήνα ήταν 152.

Ούτε στην Θεσσαλονίκη όμως είναι αισιόδοξα τα νέα προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στου υγειονομικούς καθώς 7 Απριλίου έγιναν 72 εισαγωγές +9 σε σχέση με τις εισαγωγές στις 6 Απριλίου που ήταν 63 ενώ 4 Απριλίου ήταν καλύτερα τα δεδομένα με 48 εισαγωγές.

Στην Αχαΐα από την άλλη φαίνεται ότι έχουμε μείωση και σταθεροποίηση γύρω στις 12-15. Χτες οι εισαγωγές ήταν 12 μείον 4 σε σχέση με τις 6 Απριλίου που ήταν 16 ενώ 4 Απριλίου έφταναν τις 21.