Edging: Τι είναι η τεχνική επιβράδυνσης του οργασμού και πού ωφελεί

Edging: Τι είναι η τεχνική επιβράδυνσης του οργασμού και πού ωφελεί

Καλύτερες επιδόσεις στο κρεβάτι και μεγαλύτερη διάρκεια στο σεξ

Λέγεται συχνά πως το σεξ είναι το κίνητρο για την αναπαραγωγή και ο οργασμός το κίνητρο για το σεξ.

Η ίδια η φύση του σεξ έχει αλλάξει ωστόσο στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου και σήμερα είναι ένας ακόμα τρόπος για να δένονται συναισθηματικά οι παρτενέρ.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε λοιπόν στην ερωτική απόλαυση, τόσο περισσότερα οφέλη αποκομίζουμε.

Την ίδια στιγμή βέβαια, όσο πιο πολύ διαρκεί η ερωτική πράξη, τόσο περισσότερο περιμένεις για τον οργασμό. Και είναι αυτή η μορφή αυτοσυγκράτησης που προκαλεί τις αισθήσεις, δίνοντας τη θέση της σε μια τεχνική σχεδιασμένη για να αντέχουν οι άντρες περισσότερο στη συνουσία.

Edging το λένε και είναι μια μορφή οργασμού. Μια μορφή άρνησης οργασμού, σωστότερα, κατά την οποία ο άντρας μειώνει τη σεξουαλική διέγερση ακριβώς πριν την κορύφωση.

Όλα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του σώματος και την εκπαίδευση, ώστε να μπορεί ο άντρας να επιστρέφει από την κατάσταση πριν την εκσπερμάτιση.

«Το edging έχει να κάνει πρωτίστως με την αυτοσυγκράτηση», λέει η ειδικός Kayla Lords, «διεγείρεις το σώμα σου μέχρι τη στιγμή αμέσως πριν την κλιμάκωση και μετά σταματάς. Μπορείς να το επαναλάβεις αυτό όσο συχνά μπορείς να το αντέξεις, πριν επιτρέψεις στον εαυτό σου τον τελικό οργασμό. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένας πολύ πιο έντονος και εκρηκτικός οργασμός».

Το edging έχει να κάνει με την πρόσκαιρη αποφυγή του οργασμού και είναι μια τεχνική που βοηθά ιδιαιτέρως όσους βιώνουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Όσο περισσότερο κρατιέται ο άντρας, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες για κορύφωση της γυναίκας.

Το edging δεν έχει όμως να κάνει μόνο με τη μεγαλύτερη διάρκεια του σεξ, αλλά και με την ποιότητα της απόλαυσης. Είναι μια τεχνική που μαθαίνεται εμπειρικά και χαρίζει οργασμούς πέρα και πάνω από την εκσπερμάτιση, λέει ο θεραπευτής Mark Michaels...