To κόλπο για να αποδίδει περισσότερο η γυμναστική σου

To κόλπο για να αποδίδει περισσότερο η γυμναστική σου

Τι λέει η επιστήμη για το αποτελεσματικό τρικ χαλάρωσης

Η καλή φυσική κατάσταση είναι αποφασιστικός παράγοντας υγείας και κάθε συμβουλή είναι προφανώς καλοδεχούμενη.

Και η αλήθεια είναι πως η επιστήμη έχει ασχοληθεί και συνεχίζει να ερευνά τη γυμναστική, επιδιώκοντας να μας κάνει να αποκομίζουμε το 100% του κόπου μας.

Μια αποτελεσματική τεχνική μάς έρχεται από μια μελέτη που ανέλυσε τα μουσικά ακούσματα των ανθρώπων που γυμνάζονται.

Όλοι ξέρουν πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσουν τα αγαπημένα μας τραγούδια κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης, η έρευνα ωστόσο σε 30 άντρες και γυναίκες επικεντρώθηκε στον χρόνο αμέσως μετά το πέρας της γυμναστικής.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Indian Journal of Physiology and Pharmacology», οι άνθρωποι που ακούνε μουσική μετά τη γυμναστική και ειδικά αργή και ατμοσφαιρική μουσική ανακτούν γρηγορότερα τις δυνάμεις τους.

«Η μουσική αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης του σώματος, ορμόνες που ξέρουμε ότι διευκολύνουν την αποκατάσταση», καταλήγουν οι ερευνητές.

Και προτείνουν σε όλους να ακούνε μερικά από τα αγαπημένα τους και χαλαρωτικά τραγούδια μετά το τέλος της φυσικής άσκησης, ώστε να επιστρέφουν η πίεση του αίματος και οι καρδιακοί παλμοί γρηγορότερα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Το κέρδος δεν αφορά μόνο στην καλύτερη χαλάρωση του σώματος, αλλά και στα ίδια τα οφέλη της γυμναστικής στον οργανισμό...