Λοιμωξιολόγοι: Μπλόκο σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Λοιμωξιολόγοι: Μπλόκο σε λιανεμπόριο και μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Λένε όχι στις διαδημοτικές μετακινήσεις και στο άνοιγμα των καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές

Η σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βάζει μπλόκο με εισήγηση της σε τρεις περιοχές οι οποίες τους ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είναι αυξημένα.

Η επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς αλλά και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ίδιες τρεις περιοχές.

Για τη Θεσσαλονίκη το είχε πει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση.

Βεβαίως, την τελική απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση και το μέλλει γενέσθαι με το lockdown, γι' αυτό και στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, τόσο ο Κικίλιας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, έχει αυτή την στιγμή 3.776 ενεργά κρούσματα, το 89,74% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 7.250 στενές επαφές, το 44,07% των οποίων είναι με συμπτώματα. Άρα στην Περιφερειακή Ενότητα υπάρχουν 6.971 ενεργά και εν δυνάμει πιθανά κρούσματα. Επιπρόσθετα, τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν αυξηθεί κατά 45,69% το τελευταίο δεκαήμερο.

H Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, από τα οποία το 87,91% είναι συμπτωματικά, ενώ από την διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί επιπλέον 1.771 στενές επαφές, από τις οποίες το 40,65% είναι με συμπτώματα. Δηλαδή, υπάρχουν 1.458 ενεργά αλλά και πιθανά κρούσματα, δηλαδή άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν κλινικά συμπτώματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 1.062 ενεργά κρούσματα, το 81,26% των οποίων είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί 2.124 στενές επαφές, το 38% των οποίων είναι με συμπτώματα. Δηλαδή στην Αχαΐα υπάρχουν 1.889 ενεργά και πιθανά κρούσματα, τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικές δυσκολίες στη διάθεση κλινών ΜΕΘ-COVID.

Από την ημέρα που η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μπήκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, μέχρι σήμερα, τα ενεργά κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται με αύξηση 46,89%, ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11 Ιανουαρίου η Αχαΐα είχε 113 ενεργά κρούσματα, ενώ σήμερα έχει 1.062.

1
σχόλιο
  1. avatar φροιξος

    αυτο επερπε να γινει απο την αρχη, κατα περιπτωση αφου βεβαια γινονταν δειγματολειπτικα τεστ σε ολη την Ελλαδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...