Lockdown: Οι σκέψεις και τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού – Τι θα γίνει το Πάσχα

Lockdown: Οι σκέψεις και τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού – Τι θα γίνει το Πάσχα

Ποια μέτρα αναμένεται να χαλαρώσουν

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων μπαίνει πλέον η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, καθώς και η επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων.

Δεδομένη, όπως όλα δείχνουν,  θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στις διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού με τη χρήση του αριθμού «6» για την σωματική άσκηση και όταν ανοίξει το λιανεμπόριο με το νούμερο «2» αναλόγως αν θα μιλάμε για click inside ή click away. Στο τραπέζι φυσικά είναι και η χρήση του αριθμού 13032 αποκλειστικά και μόνο για τη μετάβαση στα καταστήματα.

«Ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος. Το εμπόριο είναι πολύ κουρασμένο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός», είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων από νομό σε νομό τη περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεχτικό τρόπο».

Διευκρίνισε για το αν οι μετακινήσεις θα γίνονται από νομό σε νομό η διαδημοτικά, σημειώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να το δούμε στις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε μεγάλα άλματα θα μας πάνε πίσω».

Σημείωσε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 5 Απριλίου αφήνοντας ερωτηματικά για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου.

Σχετικά με την εστίαση, τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».