Τέσσερις κανόνες που ισχύουν για την ελληνική σημαία και ίσως δεν γνωρίζεις

Τέσσερις κανόνες που ισχύουν για την ελληνική σημαία και ίσως δεν γνωρίζεις

Κάποιοι από αυτούς ίσως μας διαφεύγουν

Η ελληνική σημαία αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Περικλείει τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων αγωνιστών για να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας σήμερα.

Είναι γνωστό ότι οι εννέα κυανές και λευκές οριζόντιες παράλληλες λωρίδες αντιπροσωπεύουν τις συλλαβές του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» ενώ παράλληλα θωρείται ότι συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες για την ελληνική σημαία που ίσως δεν γνωρίζεις. 

 1. Στη διάρκεια παρελάσεων, που πραγματοποιούνται εντός συνόρων, με την παρουσία άλλων σημαιών, η Εθνική Σημαία τοποθετείται στο δεξιό αυτών των σημαιών, ενώ παρουσία λαβάρων, τοποθετείται μπροστά και στο μέσο αυτών.
 2. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, η έπαρση της σημαίας τελείται κάθε μέρα στις 0800 και παραμένει στη θέση της μέχρι τη δύση του ηλίου.
 3. Απαγορεύεται να ακουμπάει στο έδαφος και να αναρτάται σε εξώστες χωρίς λευκό κοντό.
 4. Κατά την έπαρση, υποστολή ή διέλευση της Εθνικής ή πολεμικής σημαίας με τη συνοδεία τιμητικής φρουράς, όλοι οφείλουν να στραφούν προς το μέρος της, να λάβουν τη στάση προσοχής και να αποδώσουν τον απαιτούμενο χαιρετισμό μέχρι την ολοκλήρωσή της

3
σχόλια
 1. avatar Κουλα

  Τους κανονες για το σταυρο γιατι δεν τους γραφεις; ποτε επιτρεπεται να τον αφαιρουμε απο την σημαια; η επιτρεπεται η οχι ο Μπακογιαννης τους αφαιρεσε ολους με το ετσι θελω!!!

 2. avatar ZOHAN

  Ο "απαραίτητος χαιρετισμός" απευθύνεται μόνο σε φαντάρους που φοράνε το Εθνόσημο στο καπέλο τους κι έτσι το χέρι δείχνει προς αυτό. Αν δεν φορούν καπέλο, δεν επιτρέπεται να χαιρετούν δείχνοντας προς το κούτελό τους. Εμάς τουλάχιστον έτσι μας μάθανε στον στρατό.

 3. avatar Λευτέρης 7

  Γιατι αυτά δεν τα λέτε στούς αρχιπροδοτες αριστερούς

Παρακαλούμε περιμένετε ...