Αυξημένες περιπολίες και drone στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 25ης Μαρτίου

Αυξημένες περιπολίες και drone στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 25ης Μαρτίου

Κάποιοι, μέσω διαδικτύου, καλούν τον κόσμο σε συγκεντρώσεις

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία Θεσσαλονίκης, ενόψει των καλεσμάτων μέσω διαδικτύου για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή έχουν επηρεάσει και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τη Βουλή την 25η Μαρτίου, χωρίς την παρουσία κόσμου, παρά μόνο επισήμων, ενώ οι μαθητικές παρελάσεις ματαιώθηκαν.

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, και παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας τηρουμένων όλων των μέτρων, έχουν ήδη γίνει καλέσματα μέσω διαδικτύου για συγκεντρώσεις ατόμων στο κέντρο της πόλης.

Σε συνδυασμό με τις εικόνες του Ιανουαρίου, όπου μερίδα πολιτών επιχείρησε να κάνει ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων, προκαλούνται «πονοκέφαλοι» στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thesstoday.gr ήδη στο κτήριο της ΓΑΔΘ εργάζονται «πυρετωδώς» ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια και εντάσεις από τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, την προσεχή Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Τα επόμενα 24ωρα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο ενισχυμένης επιτήρησης που θα περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, ενώ στη διάθεσή τους θα έχουν και drone, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.