SOS στην Αττική: Ελεύθερες μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό

SOS στην Αττική: Ελεύθερες μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι εισαγωγές τις τελευταίες μέρες – Περισσότεροι από 4.500 οι νοσηλευόμενοι

Κάποιοι παραμένουν ως αρνητές του κορονοϊού, όμως οι αριθμοί είναι τραγικοί και αφορούν ανθρώπινες ζωές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την πίεση στα νοσοκομεία να έχει φτάσει στο απροχώρητο και ειδικά στην Αττική, στην οποία οι διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας κατά του Covid-19 είναι μόνο 3!

Τα στοιχεία που έφερε στο προσκήνιο το Mega στην εκπομπή live news είναι συγκλονιστικά.  Παντού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ή στο Τζάνειο. Κι εδώ που φτάσαμε η επιλογή ασθενών μοιάζει να είναι μονόδρομος, αφού τα κρεβάτια είναι πάντα λιγότερα από τις ανάγκες.

Το περασμένο 24ωρο οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία ξεπέρασαν τους 4.500 και τους 564 οι διασωληνωμένοι. Στο Λαϊκό μία ακόμα εφιαλτική εφημερία ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί, με 48 εισαγωγές covid και 2 διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους.

Στην ουσία, πλέον, δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια εντατικής. Υπάρχει από τη μία το θέμα της έλλειψης των κλινών, από την άλλη μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακομιδή των περιστατικών. Να μην είναι πάντα διαθέσιμα ένα ασθενοφόρο, υπάρχουν και κάποια περιστατικά τα οποία έχουν πλέον βαρύνει τόσο πολύ, που δεν ενδείκνυται η διακομιδή τους. Είναι δηλαδή μια πληθώρα λόγων.

Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν μόνο τρεις κενές κλίνες ΜΕΘ. Είναι θέμα λεπτών να καλυφθούν κι αυτές, αν δεν έχει γίνει, ήδη. Υπάρχουν 30 περιστατικά κορονοϊού με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.  Και η συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχει και εκτός Αττικής, καθώς στο νοσοκομείο της Χαλκίδας οι 11 από τις 12 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι καλυμμένες, όπως  και τουλάχιστον 40 από τις 60 απλές κλίνες Covid.

Στην Πάτρα αντίστοιχα στις κλινικές νοσηλεύονται πλέον 110 ασθενείς και στην covid μονάδα έχουμε 20 στις 23 κλίνες κατειλημμένες.

Τα περιστατικά αυξάνονται και παρά τις προσπάθειες να αυξηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός δεν είναι καθόλου εύκολο να ανταπεξέλθει το σύστημα.