Κορονοϊός: Γονατίζουν τα νοσοκομεία στην Αττική – Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές

Κορονοϊός: Γονατίζουν τα νοσοκομεία στην Αττική – Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές

Εξαφανίζονται οι κλίνες ΜΕΘ – Αύξηση κατά 50% των θανάτων – Στοπ στο σχέδιο για μεταφορές ασθενών στην Χαλκίδα – Δοκιμάζεται το ΕΣΥ

Δυσοίωνη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς όσο περνούν οι μέρες οι ΜΕΘ… εξαφανίζονται. Γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν το κύμα των εισαγωγών να αυξάνεται και εκείνοι να μην έχουν τα μέσα να φροντίσουν όλους τους ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει αύξηση κατά 50% των θανάτων, ενώ «φωτιά» έχουν πάρει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς μεταφέρουν καθημερινά πάνω από 150 περιπτώσεις που έχουν χτυπηθεί από τον κορονοϊό.

Από την αρχή του μήνα, τουλάχιστον 1.500 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία στην Αττική

Η χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν εφιαλτική. Περίπου 200 νέες εισαγωγές ασθενών, μέσα σε ένα 24ωρο.Άλλοι 276 εισήχθησαν το Σάββατο.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται. Τρανταχτό παράδειγμα το Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο γεμίζει στο άψε-σβήσε.

Η εφημερία έκλεισε με 86 ασθενείς στις κλινικές και ακόμα 6 σε φορεία, με φορητούς αναπνευστήρες, όπως τονίστηκε στο MEGA.

Και επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντέξουν τα νοσοκομεία, υπήρχε πλάνο να μεταφερθούν άτομα στη Χαλκίδα, αλλά παραγέμισε και έψαχναν θέσεις αλλού. Η σκέψη να γίνει εκ νέου μεταφορά από την Χαλκίδα προς το Ερρίκος Ντυνάν κρίνεται ατελέσφορη.

Όσο για το Τζάνειο, που υποδέχεται  περιστατικά κορονοϊού, υπάρχουν 130 κρεβάτια για πάσχοντες με κορονοϊό και μόνο 10 θέσεις εντατικής για άλλα νοσήματα.

Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικά για τον κορονοϊό.

Όλα αυτά καταδεικνύουν τα τεράστια εμπόδια που έχουν ορθωθεί και την ανησυχία της κυβέρνησης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο lockdown έχει κλειδώσει μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Την 1η Μαρτίου υπάρχουν 289 εισαγωγές στην επικράτεια. Στην συνέχεια αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός και φτάνουμε τον Σάββατο έναν αριθμό ρεκόρ 429 εισαγωγών, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του.

Στο σύνολο αυτές τις 7 ημέρες εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας 2572 άτομα με κορονοϊό.

Ο μέσος όρος των ημερών από 1-7/3 ήταν 367 εισαγωγές την ημέρα ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, την τελευταία του Φεβρουαρίου ήταν 292 οι εισαγωγές.

Άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή.