Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για το κρύο με θερμαινόμενες αίθουσες και Rapid Test

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για το κρύο με θερμαινόμενες αίθουσες και Rapid Test

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο κρατικός μηχανισμός

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ο Δήμος ανοίγει δομές και χώρους, όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 18.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

  • Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9 – τηλ: 210.5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε RapidTest.
  • To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151), όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, επίσης πραγματοποιείται RapidTest.

Επιπλέον, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

Παράλληλα, οι ομάδες του Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα σαρώνουν όλο το 24ωρο τους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες, ενώ θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Ακόμη, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.