Συναγερμός στον Έβρο για την κακοκαιρία – Κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν

Συναγερμός στον Έβρο για την κακοκαιρία – Κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν

Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει πλημμύρες σε πολλές παραποτάμιες περιοχές

Δύσκολες στιγμές περνάει από νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου ολόκληρος ο νομός Έβρου, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει, πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων καλούνται να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα e-evros.gr, στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αλλα και στον δήμο Διδυμοτείχου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Ο δήμος Διδυμοτείχου έδωσε στη δημοσιότητα ένα τηλεφωνικό αριθμό, στον οποίο μπορούν να καλούνε οι πολίτες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών: Πασχάλης Αδαμάκης - 6946-637260.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην Ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης (περιοχή αεροδρομίου).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ανακοίνωσε με την σειρά του:

"Μετά τις ενημερώσεις των τελευταίων ημερών από την ΕΜΥ, αλλά και τις πρόσφατες αναφορές από την Πρεσβεία μας στη Σόφια για έντονες βροχοπτώσεις στις λεκάνες απορροής των ποταμών Νέστου και Έβρου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου παρακολουθούν τα φαινόμενα και είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει στη λεκάνη απορροής του Ερυθροποτάμου, όπου μετά τη βροχόπτωση αναμένεται τις επόμενες ώρες αύξηση της στάθμης του ποταμού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην ορεινή και πεδινή κοίτη του Ερυθροποτάμου. Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχει τεθεί σε ετοιμότητα, συνδράμοντας οπου κρίνεται αναγκαίο."