Κορονοϊός: Μπλόκα σε δρόμους, κλειστοί σταθμοί Μετρό και έφοδοι σε ρεβεγιόν σε σπίτια

Κορονοϊός: Μπλόκα σε δρόμους, κλειστοί σταθμοί Μετρό και έφοδοι σε ρεβεγιόν σε σπίτια

Επί ποδός βρίσκονται 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα - Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται

Εντατικότεροι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή σε κεντρικούς δρόμους, όπου από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις για την διοργάνωση πρωτοχρονιάτικων ρεβεγιόν, σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που τίθεται ήδη σε εφαρμογή στα πρότυπα εκείνου των Χριστουγέννων και συζητήθηκε το πρωί στο πλαίσιο κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης, προβλέπει ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους. «Οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους» τονίστηκε χαρακτηριστικά. Ήδη έχουν στηθεί μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες και μετά τις 22:00 η Αστυνομία θα διακόπτει την κυκλοφορία και θα κάνει ελέγχους σε όλα τα οχήματα.

Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, εκ των οποίων οι 4.000 στην Αττική. Ήδη από τις 19:00 έκλεισαν με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. και έξι σταθμοί Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Τα μέτρα είναι αυστηρά και εντατικά σε όλη την επικράτεια. Θα γίνονται έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σε διόδια, ΚΤΕΛ, αλλά και σε πλατείες.

Επίσης, για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 07:00. Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης τους.

Ιδιαίτερα ενδελεχείς θα είναι οι έλεγχοι και στις πύλες εισόδου της χώρας, με στόχο την τήρηση δίχως παρεκκλίσεις, όπως ειπώθηκε, όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ήδη έχουν εντοπιστεί μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων ενοικιάσεις κατοικιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η Αστυνομία είναι έτοιμη, με την συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, να επέμβει όπου διαπιστωθεί ότι παραβιάζονται τα μέτρα.

Κλειστές παραμένουν απόψε και οι εκκλησίες, οι οποίες θα ανοίξουν το πρωί της Πρωτοχρονιάς, με τα απαιτούμενα μέτρα, για την Θεία Λειτουργία και τη συμμετοχή 25 ατόμων σε κάθε ναό και 50 ατόμων στις Μητροπόλεις.