Τα 4 πράγματα στο περιβάλλον του σπιτιού που πυροδοτούν το άγχος

Τα 4 πράγματα στο περιβάλλον του σπιτιού που πυροδοτούν το άγχος

Τι μπορείτε να κάνετε

Το άγχος έχει κατακλύσει για τα καλά την κοινωνία και την καθημερινότητά μας. Κι εμείς ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σπίτι, στο καταφύγιό μας, για να «κρυφτούμε» από τις υποχρεώσεις και όλους τους στρεσογόνους παράγοντες του κόσμου μας.

Το άγχος όμως μπορεί να καραδοκεί ακόμα και σε συνθήκες που φαντάζουν γαλήνιες επιφανειακά. Αν και κάποιοι νιώθουν ότι συνήθειες όπως ο διαλογισμός, το ημερολόγιο και η τακτική άσκηση μειώνει τα συμπτώματά του, άλλοι παλεύουν να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που τους προκαλεί ένταση ακόμα και στο σπίτι.

Φυσικά, μαζί μας στο σπίτι κουβαλάμε και τα προσωπικά άγχη και ανασφάλειες, είναι δύσκολο να τα αφήσουμε έξω από την πόρτα μας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον μας επηρεάζει την ψυχολογία μας.

1. Το φως

Όσοι νιώθουν άγχος, ειδικά για όσους συνοδεύεται από πανικό, είναι πιο ευαίσθητοι σε πηγές έντονου φωτισμού. Αυτό λοιπόν μπορεί να είναι οι φωτεινές λάμπες στο υπνοδωμάτιό μας, το μπλε φως από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή και τα φθορίζοντα φώτα. Βρείτε λοιπόν εναλλακτικές λύσεις. Αντικαταστήστε με απαλότερο, χαμηλό φωτισμό εδάφους. Περιορίστε το χρόνο που περνάτε στο τηλέφωνό σας, ειδικά το βράδυ όπως αναφέρει το enallaktikidrasi.com.

2. Οι θορυβώδεις γείτονες

Αν ζείτε σε μια περιοχή όπως σε μια πόλη, κοντά σε ένα αεροδρόμιο, ή δίπλα σε έναν γείτονα με θορυβώδη σκύλο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ασταμάτητος θόρυβος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα άγχους. Ένας λευκός ήχος μπορεί να βοηθήσει εδώ. Και φυσικά η καλύτερη ηχομόνωση.

3. Η ποιότητα του αέρα

Περιοχές μεγάλου ύψους μπορεί να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες. Άλλα χαρακτηριστικά που μαρτυρούν κακή ποιότητα αέρα έχει επίσης αποδειχτεί ότι έχουν αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Μπορείτε να κάνετε μικρά βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, αγοράζοντας ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, απομακρύνοντας άμεσα καθημερινά τα σκουπίδια και ανοίγοντας συχνά τα παράθυρά σας.

4. Τα χημικά στα καθαριστικά προϊόντα

Στις μέρες μας, οι χημικές ουσίες δυστυχώς βρίσκονται παντού – ακόμα και στα καθαριστικά του σπιτιού. Αν έχετε άγχος, χρειάζεται να παίρνετε προφυλάξεις αποφεύγοντας τα έντονα και σκληρά χημικά. Ενημερωθείτε για το ποια τοξικά χρειάζεται να αποφεύγετε και κοιτάξτε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε ή φτιάξτε μόνοι σας φυσικά καθαριστικά.