Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την «επιχείρηση ρεβεγιόν»- Drones και εκτεταμένα μπλόκα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την «επιχείρηση ρεβεγιόν»- Drones και εκτεταμένα μπλόκα

Πώς θα κινηθεί το σύνολο της δύναμης της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θυμίζει επιχειρήσεις άλλων γεγονότων και σίγουρα, όχι γιορτινών ημερών.

Προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαχειριστεί τα ρεβεγιόν στα σπίτια και τις μετακινήσεις των πολιτών, περιλαμβάνει -σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA- 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones αλλά και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του MEGA, τίθεται σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο εικοσιτετράωρα, ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισιάς, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους.

Στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας.

Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Αυτόφωρο και εισαγγελέας

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος,  ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Ξεκάθαρος προς την ίδια κατεύθυνση, ήταν και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά: «Αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει. Δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους μετά τις 22.00 το βράδυ, παρά μόνο τα ασθενοφόρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό