Κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα ο 27χρονος τζιχαντιστής

Κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα ο 27χρονος τζιχαντιστής

Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει η δίκη του στην Ελλάδα

Αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα είναι ο 27χρονος από τη Συρία ο οποίος φέρεται ως μέλος του ISIS και συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές.

Σε βάρος του 27χρονου, που βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου δυο χρόνια, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και δολοφονίες, σύμφωνα με τις αρχές, έχει ομολογήσει τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο κατηγορούμενος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί ενώ στο «μικροσκόπιο» των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται ψηφιακά πειστήρια που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική σε έρευνες που έγιναν στην δομή φιλοξενίας του Ελεώνα Θηβών, στην οποία διέμενε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η δίκη του νεαρού κατηγορούμενου να διεξαχθεί στην χώρας μας καθώς σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. ΣΤ του νέου Ποινικού Κώδικά οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.