Κορονοϊός: Πώς θα αποφευχθεί η παράταση του γενικού lockdown

Κορονοϊός: Πώς θα αποφευχθεί η παράταση του γενικού lockdown

Οι κρίσιμοι παράγοντες για να φτάσουμε στη λήξη της καραντίνας στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα

Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στους παράγοντες που θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε σε λήξη του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ο κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κυβ. εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 προσλήψεις γιατρών, «πολλοί από τους οποίους θα γίνουν μόνιμοι με ειδική μοριοδότηση στις επόμενες προσλήψεις, καθώς και ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν φτάσει τις 1.170 από τις 557 που παραλάβαμε».

Αναφορικά με τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν στη λήξη της καραντίνας, ο κ. Πέτσας τα συνόψισε στον έλεγχο της διασποράς του ιού και στην πιστή τήρηση των μέτρων.

«Αν δεν γίνει έλεγχος της διασποράς του κοροναϊού, δεν πρόκειται να φτάσουν όσες ΜΕΘ και να κάνουμε. Αυτό είναι βασικό ζήτημα. Γι’ αυτό η πανδημία πρέπει να ελεγχθεί στην πηγή. Αν δεν ελεγχθεί, η αύξηση στο Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μεγάλη για όλο το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε την έκκλησή του για ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα.

Όσο για το αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου, ο κ. Πέτσας είπε ότι αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, τότε δεν χρειαστούν παρατάσεις.

«Ας μην γιορτάσει ο κοροναϊός»

«Η Αστυνομία θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να τηρήσει το νόμο, ο οποίος προβλέπει τη μη δυνατότητα να γίνουν συναθροίσεις αύριο, ακριβώς για λόγους δημοσίου συμφέροντος, την προστασία δηλαδή της δημόσιας Υγείας από την πανδημία. Ας μην προχωρήσουμε σε ενέργειες που τον μόνο που θα κάνουν να γιορτάσει είναι ο κοροναϊός», επισήμανε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι από τη στιγμή που το ΣτΕ απεφάνθη ότι είναι συνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ρίχνει κανείς λάδι στη φωτιά και να επιχειρήσει να κάνει πορεία με τα προβλήματα του συγχρωτισμού, της διασποράς του κοροναϊού και εν προκειμένω, του λανθασμένου μηνύματος στους πολίτες ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από μερίδα του νομικού κόσμου και ανθρώπων του πνεύματος που κατηγορούν την κυβέρνηση για αυταρχική λογική, ο κ.Πέτσας διαφώνησε, λέγοντας πως εννιά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει καμία πορεία, το ίδιο οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ και πάνω από το 60% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία έχει αφήσει πίσω ιδεολογικές αγκυλώσεις που θέλουν να υποκαταστήσουν τη θρησκεία με μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση των πραγμάτων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε αυτό που επιβάλει η συγκυρία, δηλαδή να περιφρουρήσουμε την προσπάθεια όλων».

«Δεν θα επιτραπούν πορείες και δεν θα επιτραπεί να δοθεί λάθος μήνυμα. Αυτό είναι το βασικό. Γιατί έχουμε μπροστά μας έναν Γολγοθά που ανεβαίνουμε, που επιβάλει και ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα από όλους, πολλώ δε μάλλον από τους πολιτικούς αρχηγούς», υπογράμμισε.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...