Πολυτεχνείο: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για «πάγωμα» στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Πολυτεχνείο: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για «πάγωμα» στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Η πρόεδρος του Συμβουλίου είπε «όχι» στην έκδοση προσωρινής διαταγής

«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα «πάγωνε» η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου που ζητούσαν με προσφυγές τους το  κόμμα «ΜέΡΑ25», η Ελληνική Ένωση  για τα Δικαιώματα  του Ανθρώπου και πολίτες.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο  διασποράς του κοροναϊού. Κατά συνέπεια θεωρείται συνταγματική η απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων  συναθροίσεων για τον αυριανό  εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι προσφεύγοντες στράφηκαν κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία δεν επιτρέπονται εκδηλώσεις  για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την επικράτεια αποτελεί παραβίαση του  άρθρου 11 του Συντάγματος   που διέπει  το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις αλλά και της συνταγματικής αρχή της αναλογικότητας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας  εισήγαγε, σε αυτό το στάδιο, την αίτηση των προσφευγόντων στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...