Κορονοϊός: Οι 3 ζώνες επιτήρησης στη χώρα – Ποιες περιοχές μπήκαν στο «γκρι»

Κορονοϊός: Οι 3 ζώνες επιτήρησης στη χώρα – Ποιες περιοχές μπήκαν στο «γκρι»

Κλειστό το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες στο lockdown της Θεσσαλονίκης και των Σερρών

Αλλάζει ξανά ο «χάρτης» του κοροναϊού στη χώρα.

Η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε τρεις ζώνες επιτήρησης ενώ υπάρχουν και οι περιοχές που είναι γκρι όπως είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες που έχουν κλειδώσει τα τοπικά lockdown.

Πώς θα χωρίζεται η Ελλάδα

  • Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»
  • Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, ο Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι στις «κόκκινες» περιοχές στις εκκλησίες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι εννέα ατόμων.

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεων των ειδικών που προβλέπουν ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τις 3.000-4.000, είπε ότι αυτές οι εκτιμήσεις ποικίλουν. Υπενθύμισε επ'αυτού ότι υπήρχαν εκτιμήσεις για 800-900 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου που δεν επιβεβαιώθηκαν γιατί «τα μέτρα δούλεψαν και ελπίζουμε το ίδιο και τώρα».