Σπείρα ανηλίκων διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Σπείρα ανηλίκων διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθησαν πέντε άτομα

Τρεις ανήλικοι αλλοδαποί ήταν μέλη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πενταμελούς σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Αθήνα, τρεις ανήλικοι Αφγανοί, ηλικίας από 13 έως 15 ετών, ένας 24χρονος ομοεθνής τους καί ένας Πακιστανός 25 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία είχε ως ορμητήριο σπίτι κοντά στο σημείο που διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, ο 25χρονος ως επικεφαλής οργάνωνε τη διαδικασία της διακίνησης και συγκέντρωνε τα χρήματα από τις πωλήσεις. Ενας 13χρονος είχε το ρόλο του φύλακα του σπιτιού όλο το 24ωρο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη (13, 15 και 24 ετών) ήταν επιφορτισμένα με τη διακίνηση της ηρωίνης, τροφοδοτώντας πλήθος τοξικοεξαρτημένων ημερησίως.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 16 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 22 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 6 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πιστόλι με γεμιστήρα 14 φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 7.613 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.