Δίκη Χρυσής Αυγής- Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωσε το δεξί χέρι, δεν έκανε κάτι άλλο

Δίκη Χρυσής Αυγής- Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωσε το δεξί χέρι, δεν έκανε κάτι άλλο

Τη Δευτέρα η αγόρευση της εισαγγελέως

Ο στόχος να μην υπάρχει η φωνή του συγκεκριμένου κόμματος επετεύχθη επεσήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου διεκδικώντας αναστολή της ποινής των 13 ετών και 6 μηνών που του επιβλήθηκε.

Ο συνήγορος επεσήμανε πως πρόκειται για τον αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν μπορείτε να βγάλετε από πάνω του την ιδιότητα του ενεργού πολιτικού».

Μάλιστα , χαρακτήρισε αδίστακτους εκείνους που «ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου» συμπληρώνοντας ότι «Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί. Όχι γιατί έκανε κάτι άλλο».

«Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να πάει φυλακή αλλά σκεφτείτε μετά από 4 χρόνια ποια θα είναι η συνέπεια αν αθωωθεί. συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες που είχαν το πάνω χέρι αλλά αυτές αλλάζουν. Τί θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;» ανέφερε

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης , η βλάβη «είναι και στο πετσί του στην οικογένεια του» και κατέληξε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα στις 11 πμ με την αγόρευση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων αναστολής.