Μιχαλολιάκος: Υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου- Πολιτική η δίωξη

Μιχαλολιάκος: Υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου- Πολιτική η δίωξη

«Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα», δήλωσε ο αρχηγός της Χ.Α.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για τις ποινές των μελών της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε αμετανόητος με δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε σε εθνικιστική σελίδα στο διαδίκτυο, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής -στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή 13 ετών και 6 μηνών-αναφέρει αρχικά: «Απεδείχθη περίτρανα αυτό που ισχυριζόμουν από την πρώτη στιγμή των διώξεων του 2013».

Στη συνέχεια ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση, αλλά το Κίνημα της εθνικής αντίστασης.

Αναλυτικά η δήλωση Μιχαλολιάκου:

«Αυτή η καταδίκη είναι δίωξη πολιτική και όχι ποινική και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιβλήθηκαν βαριές ποινές στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρόλο που δεν καταδικάστηκε για την οποιαδήποτε πράξη.

Καταδίκασαν τον εθνικισμό. Καταδίκασαν την Ιδέα και όχι εγκλήματα. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν εγκληματική οργάνωση.

Ήταν το Κίνημα της εθνικής αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία των μνημονίων και του ραγιαδισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σαν έγκλημα τον εθνικισμό. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του ιδεολογικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική αξιοπρέπεια.

Είμαι υπερήφανος γιατί διώκομαι για τις ιδέες μου». Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το 2015 είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενώ η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Λουκμάν αλλά και επιθέσεις εναντίον μεταναστών.