Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών δίνουν οι καταδικασθέντες

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών δίνουν οι καταδικασθέντες

Από τους συνολικά 65 κατηγορούμενους για Εγκληματική Οργάνωση ένοχοι κρίθηκαν οι 50

«Μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών δίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι , άλλωστε , θα καθορίσει και το πλαίσιο των ποινών που θα τους επιβληθεί.

Από τους συνολικά 65 κατηγορούμενους για Εγκληματική Οργάνωση ένοχοι κρίθηκαν οι 50.

Επτά πρώην μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ, καταδικάστηκαν για διεύθυνση της Οργάνωσης. Προκειται για τους : Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Από τους υπόλοιπους 43 που αντιμετωπίζουν μόνο το αδίκημα της ένταξης, αθώοι κρίθηκαν οι 15 και ένοχοι οι 30.

Επίσης, μεταξύ των καταδικασθέντων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι οι δολοφόνοι του 25χρονου Σ. Λούκμαν, δύο εκ των εμπλεκόμενων στην επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» , ένας από την επίθεση στον κοινωνικό χώρο « Συνεργείο» και ο φερόμενος ως πυρηνάρχης της ΧΑ στην Ιεράπετρα που έχει καταδικαστεί για επίθεση σε πακιστανούς εργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη όσον αφορά στην επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2021.